Een verdiepende 2-daagse training Positieve gezondheid, Positieve Arbo speciaal ontwikkeld voor preventiemedewerkers, OR-leden, HRM en arbo-adviseurs. Met deze aanpak versterk je de medewerkers. We leren je de echte aanpak bij preventie van oa mentale, emotionele en fysieke overbelasting.

De nieuwe Arbowet geeft de preventiemedewerker echt positie. Een preventiemedewerker die beschikt over vaardigheden, arbokennis en actief is. OR je mag (mee)kiezen wie het wordt! We gaan voor Positieve Arbo, amplitie, preventie en duurzame gezondheid.

De vernieuwde arbowet 2017 vraagt andere competenties van preventiemedewerkers zoals energiegevend communiceren, draagvlak creëren, medewerkers eigenaar van gezond gedrag, weerstand pareren, motiveren en activeren.

Preventie doe je samen! Gezond, veilig en plezierig werken doe je samen. De medewerker als eigenaar van welzijn, gezondheid en veilig gedrag.

Positieve gezondheid Positieve Arbo is een krachtige aanpak om arbo-vraagstukken praktisch en oplossingsgericht samen op te pakken. Waarbij medewerkers de kunst verstaan om eigen knelpunten op te lossen en waar nodig steun te vragen in de organisatie.

In deze training:

  • Pak stress, mentale, emotionele, fysieke gezondheid echt aan in de organisatie, versterk medewerkers.
  • Ontdek het model Positieve Gezondheid van Machteld Huber, IpositiveHealth
  • Leer coachen met het empathie- en coachmodel OplossingsKracht van Ingeloes Bense, De PreventieCoach.
  • Ontwikkel visie op duurzaam gezond, amplitie, preventie en arbo.
  • Wordt vaardig in het coachen op gedragsverandering, faciliteren en sturen op eigenaarschap.
  • Het op de juiste wijze benaderen, aanspreken, motiveren met oplossingsgerichte gespreksvoering.
  • Maak de stap van moeten naar willen, de spin in het web
  • Vergroot ook in jouw organisatie de denkkracht, veerkracht, wilskracht, veranderkracht en daadkracht, kortom OplossingsKracht.

Preventiemedewerker bied de gewenste steun met het model OplossingsKracht 

Analytische steun: breng de knelpunten in kaart met de RI &E, denk na over hoe de werkomgeving echt veilig en gezond wordt.

Emotionele steun: creëer draagvlak en betrokkenheid voor een gezonde werkomgeving en gedrag vanuit gezond verstand.

Creatieve steun: deel je visie op vitaliteit, arbo en preventie met een inspirerend plan voor de toekomst gericht op duurzaam gezond.

Praktische steun: organiseer actief wat nodig is om werkelijk gezond, veilig, plezierig en duurzaam te kunnen werken.

In de workshop maak je kennis met het coach- en gespreksmodel OplossingsKracht voor de gewenste steun. Dit empathie-model OplossingsKracht,  genomineerd als 1 van de 10 goede praktijken bij de aanpak van werkstress, biedt inzicht in de verschillende soorten steun die je te bieden hebt in de organisatie.

workshop positieve gezondheid en arbowet 2017

Het scoringsinstrument Positieve Gezondheid van Machteld Huber, Ipositivehealth
Want arbo is naast aandacht voor gezondheid ook de aandacht voor mentale functies en –beleving, spirituele dimensie, kwaliteit van leven, sociaal-maatschappelijke participatie en dagelijks functioneren.

Positieve gezondheid Arbo is een krachtige aanpak om arbo-vraagstukken praktisch en oplossingsgericht samen op te pakken. Waarbij medewerkers de kunst verstaan om eigen knelpunten op te lossen en waar nodig steun te vragen in de organisatie.

Overige informatie:

Tips die inspireren en waar ik mee verder kan!

Ik heb al meerdere coach- en opleidingstrajecten gevolgd bij De PreventieCoach. Elke bijeenkomst is leerzaam, sluit aan en is inspirerend….

Gerike Nagel

5.0
2017-07-20T11:00:19+00:00

Gerike Nagel

Ik heb al meerdere coach- en opleidingstrajecten gevolgd bij De PreventieCoach. Elke bijeenkomst is leerzaam, sluit aan en is inspirerend. Dat geld ook voor de coaching op afstand, ecoaching, nazorg: De trainer weet door een rake opmerking, vraag, bemoediging of suggestie, precies de juiste snaar voor dat moment te raken. Tips die inspireren en waar ik mee verder kan!

Een ontzettend leuke, interactieve training

Geen saaie lesstof, maar een goede trainster die tijdens de cursus ook nog een het beste uit alle kandidaten weet…

Marianne van Zeeburg

5.0
2017-07-20T11:01:55+00:00

Marianne van Zeeburg

Geen saaie lesstof, maar een goede trainster die tijdens de cursus ook nog een het beste uit alle kandidaten weet te halen! Een aanrader!

5.0
2

Call Now Button